Alla inlägg den 3 juni 2007

Av Johan Tullare - 3 juni 2007 23:34

Tidig frukost idag eftersom vi skulle hinna med både simning och distanslöpning innan lunch. Borås bjöd på sin bästa sida med strålande solsken och inte ett moln på himlen! I bassängen redan 0830 för drillövningar och teknik. Idag utan våtdräkt för Jonas tycker att man ska träna mer utan än med. Han tyckte också att de som räknade simtag igår hade för låg frekvens på armarna så det är tydligen inget att eftersträva att hålla låg frekvens på det. Efter en timme med insim på 300 meter, diverse övningar och nersim på 100 meter ryggsim så bar det av till Almenäs för att snöra på oss löparskorna. Även idag gällde tre grupper, en lite långsammare som skulle vara ute i en timme. En som skulle hålla ca sexminuterstempo och vara ute i 1.5 timme och så Jonas grupp som skulle springa mer än två timmar i knappa femminuterstempo. Jag valde (såklart) mellangruppen idag... utan protester från Jonas den här gången! :)


Vi stack iväg med David (en kompis till Jonas som även var med på Scandic Bike Tour) som vägvisare, dagen till ära på MTB pga ryggskott... vi höll ganska exakt 10 km/h enligt en kille med fotpod men vi delades rätt snart upp i två grupper där en sprang lite snabbare och en lite långsammare. David fick cykla fram och tillbaka för att leda in våra två grupper på rätt löpspår och stigar. Den här rundan var helt i klass med Ursvik i backighet. En av backarna gick det inte att springa i till och med. Nerför den backen på andra sidan så vaknade min mage och det gick inte att springa förrän jag gjort ett nödstopp i skogen. Där gick typ tre minuter, men rundan råkade bli lite längre än 1.5 timme trots det. Klockan stannade på 1:49 prick och på det fick vi ihop 285 höjdmeter!


Efter detta ett dopp i sjön som var sval men skön. Lunch och så utlottning av pulsklocka och våtdräkt. Jonas tjej Annika drog första lotten som var pulsklockan, den gick till en kalmartjej. Sen drog tjejen från Kalmar lotten för våtdräkten och tror ni inte att hon lyckades dra sin kille?! Full utdelning till den familjen kan man säga... :)


Eftersom jag ska vidare norrut imorgon så valde jag att stanna kvar i Borås över natten. Då tyckte Annika att vi kunde grilla tillsammans eftersom Jonas skulle iväg och inte komma förrän senare. Så vi fixade käk och grillade och det blev hur gott som helst! Fantastisk mat! Tack, Annika, för det initiativet! :)


Känner mig inte alls lika sliten som jag var igår... men shit vilken träningsvärk jag har i magen efter de där övningarna med Pilatesbollen.


Gaus, Roms & Brumund (OBS! Internt skämt!) från Borås för den här gången!

Ovido - Quiz & Flashcards