Alla inlägg under juni 2007

Av Johan Tullare - 14 juni 2007 22:45

Då var det dags för Vätternrundan igen... 14:e gången för min del. Har tränat riktigt mkt i år men känslan i benen är seg... vet inte vad det beror på. Hoppas det känns bättre när man väl är igång.

Efter målgång ska jag sova de lagstadgade sex timmar man ska ha innan man sätter sig i bilen, sen bär det av till Hindås utanför Göteborg för en triathlontävling på olympisk distans. Det blir min första i år och i.o.m det mitt inträde i Svenska Triathloncupen 2007. Om jag överlever så är det dags för ännu mer galenskaper nästa vecka men det tar vi då! :)

Av Johan Tullare - 14 juni 2007 22:29

Började lördagen med att sova lite längre eftersom jag var på AW-öl på Gerdas dagen innan. Sen klippte jag gräset och packade. Efter det tog jag cykeln in till stan för att kolla på Sthlm Marathon. Missade mina kompisar på första varvet men såg några av de på andra varvet. Insåg att flera av de hade brutit och gav till slut upp väntandet.

Cyklade vidare till jobbet för att hämta bilen som jag lämnat där dagen innan. Sen hem och packa bilen och så iväg mot Götene och Kinnekulle ring.

Anslöt till min svåger och de andra som redan var där. Efter några parti kubb stack svågern och jag till vandrarhemmet Falkängen, ett jättefint vandrarhem ute vid Vänern. Skönt att sova ordentligt istf i tält som de andra. Efter knappt fem timmars sömn var det dags att bege sig till banan för besiktning av bilen. Det gick bra och jag var bland de första så jag fick plats i depån under tak. Skönt i värmen!

Jag skulle idag ta licens så jag satte mig i skolbänken tillsammans med drygt 20 andra hugade bankörare.

Efter lunch skulle vi köra för att lära oss spårval och stillastående samt rullande start. På den stillastående starten stod jag som sexa. Tog två bilar direkt och hamnade till slut trea bakom två andra Hondor... :)

Den rullande starten var rolig, då startade jag nästa sist av 20 bilar. Tog några stycken direkt efter start och i första kurvan körde jag om säkert tio bilar i ytterspår. Efter två varv då de blåste av låg jag femma.

Efter det så var licenskursen avklarad och det var fri körning. Värmen var näst intill olidlig i heltäckande bomullskläder och det klagades på att däcken blev hala i värmen. Vet inte om det berodde på det el om jag helt enkelt körde för fort, men i en kurva fanns det ingen asfalt kvar när jag kom ur kurvan... försökte inte ratta upp mig på banan igen utan gjorde som jag lärt mig. Försökte styra så rakt som möjligt och missa de största ojämnheterna. Eftersom banan svängde igen så kom jag ut på den rätt smärtfritt, hade ingen bil bakom mig som tur var. Körde direkt in i depån för att besikta bilen undertill. Det syntes ingenting!!! Helt otroligt. Svågern och jag gick för att kolla där jag körde av och när jag såg gräspartiet fattar jag inte att det inte hände nåt med bilen. Det var riktigt ojämnt.

Skulle ut på några varv till men då flaggade de av för dagen... ännu en rolig dag på banan till ända! :)

Av Johan Tullare - 12 juni 2007 22:02

Inga myror så långt ögat når! De fattade piken att hålla sig utomhus... el så hjälpte myrren... *hehe*

Av Johan Tullare - 12 juni 2007 15:34

...i morse! Skönt! Men de kanske bara sov... el så hjälpte myrren?! Får se när jag kommer hem...

Av Johan Tullare - 11 juni 2007 22:37

Skulle gå ner och lägga barnen och vad upptäcker vi då? Myrorna har fått för sig att deras stig ska gå in under ytterdörren och vidare via hallmattan in i hallen... men där splittrades stigen och de små liven irrade omkring utan mål. Det blev en orgie i myrdödande innan tandborstningen och en massa myrr utanför ytterdörren. Spännande att se om de insett att myrstigar inte bör gå inomhus... :)

Av Johan Tullare - 7 juni 2007 11:34

...avlöpte med westerninspirerad sommarfest på jobbet. "Anpassad klädsel premieras", så jag letade hemma i förrådet och lyckades pussla ihop en rätt bra outfit som kompletterades med nyinköpta boots från Skopunkten och cowboyhatt från Gamla Brogatan. Det innebär att jag har ett klockrent skavsår på ena foten, det blir _alltid_ så första gången jag använder nya skor. Hade till och med sparat skägget extra länge dagen till ära! :)


Festen var kanon med hästskokastning, lasso och lerduveskytte med laser. Jag lyckades riktigt bra med hästsko och skytte men misslyckades helt med lassot, det var skitsvårt! Två i laget skulle också rida på eltjuren. Jag blev (såklart) utsedd att vara den ena av de, den andra, en jättesöt och trevlig tjej som också var riktigt duktig på lerduveskyttet. Där var "taktiken" att de skulle vara snällare mot en söt tjej. Jag lyckades sitta kvar näst längst av alla och det känns idag med tanke på blåmärkena i rumpan... :)


Det pratades om en tävling om bästa klädsel och många tyckte jag skulle vinna, det var till och med så att en på mitt jobb trodde att jag jobbade på stället vi var på... *s* ...men som vanligt så "glömdes" den tävlingen bort... men, men... vad är väl en bal på slottet... :)


När bussarna gick in till stan efter midnatt så hamnade vi på Café Opera... det var en upplevelse att gå dit i cowboyutstyrsel. Jag fick komma in om jag tog av mig hatten... den åkte dock på så fort jag kom in. Vi höll oss ute på terassen där champagnen flödade och det dukades fram grönsaker med dipp och senare, närmare halv fyra har jag för mig, halstrad råbiff, oxfilé i bitar samt kalkonbröst. Det smakade mer än bra! Vågade mig ner på toa en gång och fick såklart frågan; "Ursäkta, men går du alltid ut sån där el har det varit maskerad?". "Det har varit maskerad", svarade jag skrattandes. "Ja, vad skönt. Var inte säker på att jag skulle våga fråga". Sen blev det ledigt på toan och det var hans tur, "Det där är respekt, gå före du..." :)


Jag gillar också servitrisen när en jobbarkompis (han lyckades med lika många hästskor som jag men ett poäng mindre på skyttet) frågar henne; "Vem tror du drar snabbast av honom och mig?"... "Han såklart, det ser du ju på honom". Hon fick en kram... :)


Var hemma halv sex så det mesta av Sveriges födelsedag sovs bort... cyklade över till en kompis på kvällen och grillade, drack vodka lime och stormtrivdes... tack för det Televerket!

Av Johan Tullare - 4 juni 2007 23:14

Direkt från Borås åkte jag till Köping för att umgås med mina barn några timmar innan korvgrillningen på äldste sonens skola. Jag hämtade de på skola resp. dagis vid 15 och sen åkte vi till Nyckelberget för att spela minigolf. Men det var stängt så vi gick till lekparken precis bredvid en stund. Sen gick vi upp i skogen på Nyckelberget och utforskade varenda liten stig oavsett hur brant det var. Vi följde efter en ekorre och samlade kottar. Vi letade stigar och klättrade i berg. Jag tror att de uppskattade detta mer än minigolfen... :)


När klockan började närma sig 17 var det dags att bege sig till mamman för att äta lite soppa innan korven. Vi la alla kottar på en sten så att ekorrarna skulle bli sugna på smörgåsbordet vi dukat upp. Efter soppan gick vi till ängen där klassföräldrarna ordnat det hela mkt bra! Korvgrillning, brännboll och sen fika med gitarr och allsång. Det blev lite sent så de kommer att vara trötta imorgon när det är friluftsdag med bad i utepoolen...

Av Johan Tullare - 3 juni 2007 23:34

Tidig frukost idag eftersom vi skulle hinna med både simning och distanslöpning innan lunch. Borås bjöd på sin bästa sida med strålande solsken och inte ett moln på himlen! I bassängen redan 0830 för drillövningar och teknik. Idag utan våtdräkt för Jonas tycker att man ska träna mer utan än med. Han tyckte också att de som räknade simtag igår hade för låg frekvens på armarna så det är tydligen inget att eftersträva att hålla låg frekvens på det. Efter en timme med insim på 300 meter, diverse övningar och nersim på 100 meter ryggsim så bar det av till Almenäs för att snöra på oss löparskorna. Även idag gällde tre grupper, en lite långsammare som skulle vara ute i en timme. En som skulle hålla ca sexminuterstempo och vara ute i 1.5 timme och så Jonas grupp som skulle springa mer än två timmar i knappa femminuterstempo. Jag valde (såklart) mellangruppen idag... utan protester från Jonas den här gången! :)


Vi stack iväg med David (en kompis till Jonas som även var med på Scandic Bike Tour) som vägvisare, dagen till ära på MTB pga ryggskott... vi höll ganska exakt 10 km/h enligt en kille med fotpod men vi delades rätt snart upp i två grupper där en sprang lite snabbare och en lite långsammare. David fick cykla fram och tillbaka för att leda in våra två grupper på rätt löpspår och stigar. Den här rundan var helt i klass med Ursvik i backighet. En av backarna gick det inte att springa i till och med. Nerför den backen på andra sidan så vaknade min mage och det gick inte att springa förrän jag gjort ett nödstopp i skogen. Där gick typ tre minuter, men rundan råkade bli lite längre än 1.5 timme trots det. Klockan stannade på 1:49 prick och på det fick vi ihop 285 höjdmeter!


Efter detta ett dopp i sjön som var sval men skön. Lunch och så utlottning av pulsklocka och våtdräkt. Jonas tjej Annika drog första lotten som var pulsklockan, den gick till en kalmartjej. Sen drog tjejen från Kalmar lotten för våtdräkten och tror ni inte att hon lyckades dra sin kille?! Full utdelning till den familjen kan man säga... :)


Eftersom jag ska vidare norrut imorgon så valde jag att stanna kvar i Borås över natten. Då tyckte Annika att vi kunde grilla tillsammans eftersom Jonas skulle iväg och inte komma förrän senare. Så vi fixade käk och grillade och det blev hur gott som helst! Fantastisk mat! Tack, Annika, för det initiativet! :)


Känner mig inte alls lika sliten som jag var igår... men shit vilken träningsvärk jag har i magen efter de där övningarna med Pilatesbollen.


Gaus, Roms & Brumund (OBS! Internt skämt!) från Borås för den här gången!

Ovido - Quiz & Flashcards